Cursus basisfotografie Amsterdam

Fotograferen is schrijven met licht.
Tijdens deze cursus leer ik je om je de fotografische taal eigen te maken. In drie bijeenkomsten behandelen we de basisbeginselen van de fotografie. Er wordt aandacht besteed aan technische vaardigheden en het ontwikkelen van je eigen beeldtaal. Aan de hand van voorbeelden en opdrachten leer je bewuster te kijken. Er is veel individuele aandacht.

Praktisch

Dag 1. Geef ik je een uitleg van de basistechniek van je camera en kijken we aan de hand van praktijkvoorbeelden naar keuzes die je kan maken. Diafragma, sluitertijd, ISO-waarde en camera instellingen komen aan bod. We besteden aandacht aan goede belichting, objectief en scherptediepte. We gaan samen op pad om te fotograferen, op een rustige locatie. Ik kijk met je mee en geef je direct praktische adviezen, zowel technisch als beeld-inhoudelijk.

Dag 2. Bespreken we de gemaakte beelden van de eerste dag (je hebt er enkele digitaal naar me opgestuurd). Tijdens deze les gaat het meer over beeldtaal; de keuzes die je hebt en maakt in je fotografie. De kennis van de vorige les gaan we in de praktijk toepassen. Compositie, standpunt, kleurgebruik, kadrering. We gaan nu op pad naar een andere locatie met nieuwe visuele uitdagingen.

Dag 3. Is een verdieping van de eerste twee dagen. We bekijken samen de eerder gemaakte beelden, vragen worden beantwoord en we gaan weer samen op pad. Ook nu krijg je praktische tips om zelf mee aan de slag te kunnen.

Het maximaal aantal cursisten is 6 personen.
De cursus kan gevolgd worden met iedere camera. Voorkennis is niet nodig.

Over mijzelf
Ik ben al meer dan 35 jaar professioneel fotograaf en werk voor verschillende opdrachtgevers. Mijn foto’s worden dagelijks gepubliceerd in verschillende media. Mijn werk wordt vertegenwoordigd door mijn fotoagentschap de Hollandse-Hoogte , ik ben lid van Dupho, de beroepsorganisatie voor professionele fotografen.

Data en tijden;
Zondag 17 en 31 maart en 14 april 2019
Tijd van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Kosten € 195,- voor drie middagen.
Koffie/ thee inbegrepen.
Je kan je inschrijven door het formulier onder aan deze pagina in te vullen. Ook voor eventueel andere les mogelijkheden met een eigen samengestelde groep of (privé) les in digitale beeldbewerking ( lightroom of fotoshop) kan je bij mij terecht.
Neem contact op voor vragen en mogelijkheden.

Contactgegevens en les locatie
Sabine Joosten
Riouwstraat 40 Amsterdam
joosten@xs4all.nl  –  0628057272
www.sabinejoosten.nl

Op zondag kan je gratis voor de deur parkeren.
Treinstation – Amsterdam Muiderpoort is 3 minuten lopen.

Direct inschrijven